Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Codi Deontològic del CIE per a la Professió d'Infermeria revisat reflecteix les lliçons extretes de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En aquesta nova publicació interactiva es posen en relleu les condicions laborals de les infermeres, la protecció de dades i la funció de les infermeres en la salut global.

El Consell Internacional d'Infermeres (CIE) ha revisat el Codi Deontològic per a la Professió d'Infermeria, una declaració de valors ètics, responsabilitats i rendició de comptes professional de les infermeres que defineix i guia la pràctica ètica de la infermeria en les diferents funcions que assumeixen les infermeres. El Codi ha estat l'estàndard per a les infermeres a tot el món des que es va adoptar per primera vegada en 1953.

La presidenta del CIE Annette Kennedy ha valorat que aquest nou codi ètic “posa de relleu els canvis que veiem en els entorns de treball de les infermeres, els reptes als quals s'enfronten i els dilemes ètics que la COVID-19 ha posat en primera línia”. Utilitzat com a guia per les infermeres en les seves decisions quotidianes, el Codi revisat assenyala la necessitat de protegir i sostenir les infermeres i garantir que tenen la formació, capacitació i recursos apropiats per a prestar cures de la millor qualitat a tots els pacients.

La versió revisada 2021 té quatre elements principals que ofereixen un marc per a una conducta ètica: les infermeres i els pacients o altres persones que requereixen cures o serveis; les infermeres i la pràctica; les infermeres i la professió; i les infermeres i la salut global. El Codi també conté quadres per a ajudar les infermeres a traduir els criteris ètics en acció.

Descarrega aquí el nou Codi Deontològic del CIE.

[Font: COIBA. 21/10/2021]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]