Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COPIB aprova la creació del Grup de Treball de Psicologia de la Diversitat Funcional i Autisme

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Junta permanent del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) va aprovar, aquest mes de febrer, la creació del Grup de Treball de Psicologia de la Diversitat Funcional i Autisme, davant el nombre creixent d'infants i joves diagnosticats amb algun tipus de trastorn del desenvolupament i que presenten diversitat funcional.

Conscients que les reformes en l'entorn educatiu i social són fonamentals per a l'adaptació completa i en igualtat de condicions de totes les persones que engloba el concepte "diversitat funcional", els professionals de la psicologia tenen un paper important en la detecció i el diagnòstic oportuns. En aquest sentit, el principal objectiu del nou grup és formar en bones pràctiques als professionals de la psicologia interessats i als familiars de persones diagnosticades.

També vol contribuir a difondre estudis científics recents que orientin a una inclusió adequada de les persones amb diversitat funcional en l'àmbit emocional, cognitiu, social i educatiu.

Entre les activitats i projectes que es preveuen impulsar, destaquen:

  • Formar professionals de la Psicologia en aspectes relacionats amb la detecció, avaluació i atenció a famílies amb infants que presenten o estan en risc de presentar diversitat funcional.
  • Informar la població sobre aspectes relacionats amb la inclusió de persones amb diversitat funcional.
  • Investigar sobre la diversitat funcional i l'autisme.
  • Sensibilitzar sobre la condició autista aportant un enfocament inclusiu.
  • Oferir suport formatiu a altres col·lectius professionals sobre bones pràctiques en diversitat funcional i autisme.
  • Formar professionals de la psicologia en eines eficaces en diversitat funcional i autisme.

El 15 de març hi ha convocada una reunió oberta a tots i totes les col·legiades interessades a formar part del nou grup.

[Font: COPIB. 07/03/2023]

[Foto: cristina / 37 / CC BY-SA 2.0]