Categories: Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat potencia la vacunació contra la MPOX en línia amb la recomanació de l'OMS després de la fi de l'emergència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es manté l'esforç per al maneig de la malaltia a llarg termini i impulsa la prevenció amb una acció comunicativa.

El Ministeri de Sanitat convida a potenciar la vacunació contra la Verola del Mico (MPOX) per a prevenir la malaltia, especialment a les persones que puguin tenir més risc de patir-la. Després de la fi de l'emergència sanitària, declarada recentment per l'Organització Mundial de la Salut, Sanitat segueix les recomanacions de l'organisme internacional de no abaixar la guàrdia i mantenir l'esforç per al maneig a llarg termini de la malaltia.

A Espanya es recomana la vacunació, abans d'estar exposat al virus (profilaxi de preexposició), en aquelles persones susceptibles a infectar-se per les seves conductes i pràctiques sexuals no protegides, o després d'haver tengut contacte amb el virus (profilaxi de postexposició), a tots els contactes estrets que no hagin passat la malaltia.

Amb el missatge “¿Viruela del Mono (MPOX)? Porque el virus no se ha ido… Piensa en Vacunarte”, el Ministeri convida a protegir-se contra aquest virus anant a qualsevol dels centres de vacunació repartits per totes les comunitats i ciutats autònomes.

L'estratègia actual de vacunació preexposició prioritza a persones que mantenguin pràctiques sexuals no protegides, fonamentalment, però no exclusivament, el col·lectiu d'homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes (GBHSH), especialment a qui té un intercanvi elevat de parelles sexuals, practiquen sexe en grup o que han presentat ITS recentment.

L'acció de comunicació compta amb diferents materials que es difondran en línia: vídeos, infografies i bàners.

[Font: Ministeri de Sanitat. 26/05/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]