Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El CSIC presenta una col·lecció d'informes per contribuir al desenvolupament de polítiques basades en l'evidència científica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) va presentar els informes Ciencia para las Políticas Públicas (Science For Policy). Elaborats per equips d'investigadors del CSIC, tenen com a objectiu fer de pont entre els centres d'investigació i els decisors polítics per tal de contribuir a la definició de polítiques públiques basades en l'evidència científica.

Els informes tracten alguns dels reptes científics i socials més urgents, com ara la resistència dels bacteris als antibiòtics, la producció alimentària o la nutrició sostenible i saludable, entre altres.

Ciència per a les polítiques

El CSIC té entre les seves funcions la d'informar, assistir i assessorar en matèria de ciència i tecnologia a entitats públiques i privades, segons recull l'article 5 del seu estatut. L'informe 'Ciencia para las políticas', que serveix de marc a la col·lecció, tracta la institucionalització de l'assessorament científic i el paper de la societat en l'assessorament científic.

La resistència dels bacteris als antibiòtics 

La resistència als antibiòtics és una amenaça global urgent. Segons Nacions Unides, si no es controla, podria arribar a causar deu milions de morts l'any 2050 i esdevenir la primera causa de mort en tot el món. A l'informe 'La resistencia de las bacterias a los antibióticos' s'expliquen conceptes bàsics sobre la creixent resistència dels bacteris als antibiòtics. El document enumera els principals impactes en els ecosistemes i detalla algunes de les línies d'investigació més destacades de la institució sobre el comportament dels bacteris multiresistents i els tractaments més innovadors.

Nutrició sostenible i saludable

L'alimentació és una de les necessitats més bàsiques de qualsevol ésser humà. La funció dels aliments és subministrar els nutrients i l'energia necessària a l'organisme per poder desenvolupar adequadament les funcions fisiològiques i bioquímiques. 'Nutrición sostenible y saludable' explica el repte d'instaurar, de forma global, una nutrició i consum d'aliments responsable, fent feina per reduir el risc de malnutrició, agreujat per les crisis ambientals i geopolítiques i, per tant, la inflació i el desabastiment d'aliments que causen. En darrer terme, recull algunes de les línies d'innovació més destacades de la institució per resoldre els reptes presents i futurs.

Informes de Ciència per a les Polítiques Públiques

Consulta aquí els documents:

[Font: CSIC. 28/06/2023]

[Foto: CSIC]