Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat prioritza l'abordatge de la diabetis, tema del Dia Mundial de la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en funcions, Alfonso Alonso, s'ha referit, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Salut, a l'informe de l'Organització Mundial de la Salut, en el qual es manifesta que l'estat de salut dels espanyols és extremadament bo.

En el mateix informe també es destaca l'increment de l'esperança de vida, gràcies a la dieta mediterrània i l'estil de vida, entre altres aspectes.

Així mateix, el ministre s'ha referit a l'Estratègia en Diabetis del Sistema Nacional de Salut (SNS), ja que aquest any el Dia Mundial de la Salut es dedica a la diabetis, una malaltia la incidència de la qual s'incrementa. Per això, Alonso ha manifestat que el seu abordatge és prioritari. Amb hàbits de vida saludables es pot prevenir fins al 70 % de la diabetis tipus 2.

Un dels pilars d'aquesta Estratègia és potenciar la salut i els estils de vida saludables, amb l'objectiu de lluitar contra la diabetis i altres malalties cròniques amb factors de risc semblants.

Entre les activitats principals de l'Estratègia en Diabetis, cal destacar les següents:

  • La implantació de retinògrafs per al cribratge en atenció primària.
  • El foment de l'educació diabetològica.
  • L'atenció especial en els casos de diabetis en embarassades.
  • I especialment, la identificació de les Bones Pràctiques en Diabetis en el Sistema Nacional de Salut.

En aquest àmbit, el Ministeri està posant en funcionament un nou programari gestor de malalties cròniques, que facilitarà als professionals sanitaris el tractament, el seguiment i l'aplicació de protocols de pacients diabètics.

En l'àmbit mundial, el Ministeri de Sanitat contribueix amb l'Institut de Salut Carlos III en la coordinació de l'Acció Conjunta de la Unió Europea per a l'abordatge de les malalties cròniques, entre aquestes la diabetis.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 07/04/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]