Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El COIBA va celebrar el Dia Internacional de la Infermera 2019 sota el lema "Salut per a tothom"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) va celebrar a Son Mir (Palma) una trobada professional i social amb motiu del Dia Internacional de la Infermera, amb el lema "Veus per liderar: salut per a tothom".

La presidenta del COIBA, Mª José Sastre Perea, va posar en valor el lideratge i la mirada infermera, centrada en les persones, per aconseguir millorar la salut i la qualitat de vida dels pacients, les seves famílies i comunitats.
També va demanar per a les infermeres, més lideratge i formació contínua, més investigació en cures i transferència dels resultats a la pràctica, pacients apoderats, i una intensa col·laboració amb les associacions de persones amb malalties cròniques i amb les persones cuidadores.

En aquest acte, la Dra. Carmen Ferrer Arnedo, infermera, coordinadora científica de l'Estratègia de Abordatge de la Cronicitat del Sistema Nacional de Salut, i directora del Màster d'Humanització de la Universitat Europea de Madrid, va impartir la conferència: "Nursing Now: reptes i oportunitats.

Així mateix, es van realitzar el lliurament de 40 Insígnies d'Or i 54 Insígnies d'Argent.

Premis de recerca

  • Tercer premi al treball titulat: "Alteració en el coneixement emocional en infants amb discapacitat motora", del qual és autora Saliha Belmonte.
  • Segon premi al treball titulat: "Projecte de millora de la cultura de seguretat del pacient en una unitat d'hospitalització", del qual és autora Jaumeta Pou.
  • Primer premi per al treball titulat: "Necessitats de cures pal·liatives en l'entorn hospitalari. Estudi de prevalença ", del qual són autors Joana Mª. Julià, M. A. Rodríguez, Araceli Prieto, i Enriqueta Márquez.
  • El Premi Infermera de l'Any 2019 va recaure en la infermera i professora de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB Antònia Pades.
  • El premi Florence Nightingale 2019 va recaure en la infermera i especialista en Cures d'Infermeria medicoquirúrgiques, Mercedes Vacas Guerrero.

[Font: Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears]

[Foto: COIBA]

Notícies relacionades