Categories: Sociosanitari, Qualitat

L’Hospital de Manacor cedeix onze electrocardiògrafs a l’IMAS

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital de Manacor ha cedit onze electrocardiògrafs a l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), del Consell de Mallorca, amb l’objectiu d’ajudar a millorar l’atenció que es presta als serveis residencials d’ancians que depenen d’aquesta institució.

Aquests dispositius electrònics serveixen, entre d’altres, per mesurar qualsevol mal funcionament del cor —com ara palpitacions anòmales— o dels dispositius utilitzats per controlar el cor (marcapassos).

La directora gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, va explicar que el centre hospitalari retira aquests electrocardiògrafs perquè el Servei de Salut està immers en un procés d’electrocardiografia en xarxa que es coneix com a Projecte RADELEC, com a conseqüència del qual aquests aparells quedaran en desús per a la transmissió de dades per a la interoperabilitat entre hospitals, però estan en perfectes condicions d’ús per als centres d’ancians i poder fer-los un diagnòstic precoç.

En aquest sentit, el vicepresident primer de l’IMAS, Jaume Tortella, que va assistir a l’acte en representació de la institució insular, va anunciar que aquests onze aparells es repartiran a diverses residències de Mallorca.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/08/2020]

[Foto: Conselleria de Salut I Consum]