Categoria: Sociosanitari

S'aprova un fons per a famílies amb vulnerabilitat social i menors en risc d'exclusió

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i les comunitats autònomes han autoritzat l'aprovació d'un nou fons de 32 milions d'euros, per a famílies vulnerables socialment i amb fills menors a càrrec seu, per cobrir les necessitats bàsiques com per exemple despeses en alimentació, higiene, accés als serveis de salut, etc.

Una partida d'aquest fons es destinarà al Pla d'Inclusió Social, que alhora contempla la recomanació de la Comissió Europea sobre inversions sociofamiliars i de la infància. A la Comunitat Autònoma de las Illes Balears li corresponen 885.993 euros.

També es contempla una partida per al Fons d'Ajuda Europea 2014-2020 per a les persones més desfavorides, i que substitueix al Pla d'Ajuda Alimentària.

Es modificarà l'acord sobre l'acreditació de qualitat dels centres i serveis del Sistema de Dependència, al mateix temps que s'iniciaran les actuacions que corresponguin per certificar la qualificació d'alguns professionals d'aquest sistema.

[Fonts:Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 04/03/2015 - Conselleria de Família i Serveis Socials. 10/03/2015]