Categoria: Sociosanitari

Primeres persones beneficiàries de la renda social

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han informat de les primeres dades relatives a la renda social, una prestació econòmica garantida per llei que ja té els primers beneficiaris.

Durant el primer mes i mig de funcionament de la renda social, s'han aprovat 104 sol·licituds de prestació. Les primeres prestacions arribaran a 406 beneficiaris de les Illes Balears. La mitjana de la prestació és de 671 euros per nucli familiar, i la mitjana de persones que conformen el nucli és de 3,91.

Des del 16 de maig i fins al juny s'han presentat 1.557 sol·licituds per accedir a la renda social. D'aquestes, 104 han estat positives i més de 500 estan pendents de requeriments relacionats amb situacions de violència masclista o d'informació sobre la situació del padró i de convenis reguladors. 174 sol·licituds han estat denegades.

També s'ha detectat que moltes de les persones sol·licitants perceben ingressos mínims. Una vegada detectada aquesta situació i vist que no són casos extraordinaris, s'ha decidit ampliar el perfil dels beneficiaris i que abans de finals d'any la renda social, que enguany anava dirigida a famílies amb menors sense cap ingrés, pugui ser compatible amb uns ingressos mínims.

De les 104 sol·licituds aprovades, 101 s'han presentat a Mallorca (78 a Palma i 23 a la Part Forana), dues corresponen a Menorca i una a Eivissa. Per nacionalitats, el 79 per cent dels sol·licitants són espanyols, mentre que un 21 per cent són estrangers (comunitaris i no comunitaris).

[Font: Presidència de Govern. 29/06/2016]

[Foto: Presidència de Govern]