Categoria: Sociosanitari

La Conselleria de Serveis Socials incorpora més beneficiaris a la dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha reactivat la Llei de dependència incorporant més beneficiaris al sistema de dependència, incrementant la nòmina de prestacions econòmiques, creant noves places residencials i agilitzant els tràmits per accedir al sistema de dependència a les Illes Balears.

En el mes de maig de 2016, hi ha hagut 12.567 beneficiaris. Per illes, Mallorca registra 9.889 beneficiaris de prestació per dependència, Menorca 1.411, Eivissa 1.199 i Formentera 68.

També s'han incrementat els imports corresponents a la nòmina de les prestacions.

Així mateix, durant el darrer any s'han creat 232 places de residència per a persones majors amb dependència.

Respecte als centres de dia, enguany s'han augmentat 63 places. En relació als processos d'entrada de noves persones al sistema de dependència, ha crescut el número de sol·licituds per rebre alguna prestació i s'ha passat d'un ritme de 300 sol·licituds mensuals a 520, les quals s'han registrat el darrer mes.

En la línia de reactivació de la Llei de dependència per part de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, s'ha ampliat també l'oferta del Servei d'Ajuda a Domicili per dependència, ha augmentat el personal de les residències de gestió directa per millorar la qualitat del servei, s'han fet canvis normatius per millorar la protecció de l'usuari i l'accés al sistema de dependència, i s'han reactivat obres paralitzades com el centre de dia del carrer Jesús i de Son Ferriol.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 30/06/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]