Categoria: Sociosanitari

Formació als agents de la Guàrdia Civil per identificar a malalts crònics amb demencia i Alzheimer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assistit a la jornada sobre demències i Alzheimer que imparteixen responsables d'Atenció Primària a agents de la Guàrdia Civil.

Entre altres objectius, la jornada pretén donar als agents que intervenen en la recerca de persones les eines necessàries per identificar patrons de conducta vinculats a aquestes malalties i facilitar així les seves actuacions a l'hora de relacionar-s'hi ja que, per la seva situació, no responen de la mateixa manera que les persones sanes.

Gómez ha destacat que l'envelliment de la població comporta un increment de les malalties cròniques, entre les quals destaquen les demències i l'Alzheimer, i que aquesta realitat demana una revisió del model assistencial. Per això, ha recordat, que la Conselleria ha elaborat una estratègia d'atenció a la cronicitat, que té per eix central l'Atenció Primària i que es basa en la identificació dels pacients crònics, en la revisió dels circuits assistencials i en el foment de l'atenció domiciliària, de manera que es promogui l'autonomia personal i s'eviti la dependència.

Així mateix, és una prioritat promoure la coordinació entre Atenció Primària, atenció hospitalària, serveis socials i altres recursos públics per poder donar a aquestes persones l'atenció integrada i de qualitat que necessiten.

En el curs s'han tractat els diferents tipus de demència, els diagnòstics, els factors de risc, les manifestacions clíniques i els tractaments, així com del pacient confús i agitat i del delírium, a més del paper que juguen les famílies i els cuidadors. Aspectes ètics i legals, així com sociosanitaris, vinculats a l'atenció a les persones amb demència rebran també una atenció especial.

[Font: Conselleria de Salut. 30/11/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]