Categoria: Sociosanitari

I Jornades d'Atenció Domiciliària a la Cronicitat a l'Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aproximadament 150 professionals de l'atenció primària es reuniren a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses per participar en les I Jornades d'Atenció Domiciliària a la Cronicitat, una trobada organitzada per la Direcció d'Atenció Primària per establir les bases del Pla estratègic d'atenció a la cronicitat del Servei de Salut a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, que va cloure les Jornades, va destacar la importància de la trobada perquè tracta de l'atenció a la cronicitat, un dels tres pilars fonamentals de la Conselleria de Salut, juntament amb l'atenció a la salut mental i l'atenció primària.

La consellera va valorar l'atenció a la cronicitat com "una oportunitat per adaptar-se a les noves necessitats d'una població amb una esperança de vida cada vegada més gran, per oferir serveis més qualificats i alhora garantir la sostenibilitat del sistema amb una gestió més adequada dels recursos".

També va afirmar que l'estratègia per a l'atenció a la cronicitat requereix innovacions tecnològiques per identificar els pacients, modificar els circuits assistencials actuals, adequar i invertir en infraestructures, i millorar la coordinació dels professionals de l'atenció primària, de l'atenció hospitalària i d'urgències per poder oferir una atenció integral i multidisciplinària a aquest perfil de pacient.

La consellera va ressaltar el paper dels professionals de l'atenció primària com a referents dels pacients en el nou model d'atenció a la cronicitat i va afegir que un dels objectius principals d'aquest projecte és facilitar que els malalts crònics puguin ser atesos a ca seva tant de temps com sigui possible.

Angélica Miguélez, subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malalties Poc Freqüents, va parlar de l'estratègia del pacient crònic complex i crònic avançat. Per la seva part, Yolanda Muñoz, infermera gestora de casos, va explicar aspectes relacionats amb les cures a domicili.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 02/12/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*03/12/2016 Diario de Ibiza De la ambulancia a planta sin pasar por Urgencias.
*03/12/2016 Diario de Ibiza - Siete enfermeras gestionarán la atención a enfermos crónicos.
*02/12/2016 Diario de Ibiza - 150 profesionales en la jornada de cronicidad.
*01/12/2016 ibizadiario.info - 150 profesionales participarán en la una jornada de atención domiciliaria a la cronicidad.
*01/12/2016 noudiari.es - 150 profesionales sanitarios se reúnen mañana en Can Misses en las I Jornadas de Atención Domiciliaria a la Cronicidad.