Categoria: Sociosanitari

Proposta d'una atenció centrada en la persona compartida entre Sanitat i Serveis Socials

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha apostat per un nou model sociosanitari a tota Espanya, basat en l'atenció centrada en la persona, amb independència que la necessitat d'atenció se situï en el sistema sanitari o en el de serveis socials.

La coordinació sociosanitària és una eina estratègica per a la millora dels Serveis Socials i també per a la sostenibilitat del sistema sanitari.

D'acord amb les noves característiques sociodemogràfiques, l'atenció centralitzada en la persona millorarà la qualitat de l'atenció, reduirà de forma significativa les recaigudes i els ingressos i ajudarà a la continuïtat de les cures maximitzant l'eficiència.

També s'ha referit a la propera presentació d'un Mapa de Recursos i Prestacions Socials per facilitar als ciutadans l'accés a les ajudes prestades per l'Administració Pública, mitjançant una targeta social. Així mateix ha assenyalat la conveniència d'efectuar un estudi per identificar la realitat i les potencialitats dels Serveis Socials, des de la mapificació dels recursos segmentats pels àmbits administratius propis de cada comunitat autònoma. En el mateix sentit, ha defensat l'elaboració de la primera Estratègia Nacional de Gent Gran que promogui serveis que els facilitin la seva autonomia personal a casa seva i en el seu entorn social o familiar.

Quant a la discapacitat, la ministra creu que la millor manera de prevenir l'exclusió és amb l'ocupació. Per impulsar aquesta ocupació s'aprovarà un Pla d'Ocupació per a Persones amb Discapacitat.

Així mateix, promocionarà la Llei de prevenció del consum d'alcohol entre menors d'edat i els programes de les entitats del Tercer Sector d'acció social.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 20/12/2016]

[Foto: James Lumb / People / CC BY­ND 2.0]