Categoria: Sociosanitari

Presentat l’Avantprojecte de llei d’infància i adolescència de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, ha presentat l’Avantprojecte de llei d’atenció i drets de la infància i l’adolescència de les Illes Balears. La nova llei, que s’adapta als canvis normatius estatals del sistema de protecció de la infància i l’adolescència, introdueix com a novetats principals l’obligatorietat de les administracions a invertir en prevenció —i estableix quins recursos s’hi han de destinar—; la definició de la declaració de risc d’un menor, i l’actualització i el reconeixement de nous drets dels menors, entre d’altres.

Aquest Avanprojecte obliga les administracions públiques a invertir en prevenció, defineix quins són aquests recursos (suport a la família, educació, salut, formació i ocupació, relacions socials, etc.) i recull, actualitza i incorpora el reconeixement a nous drets dels infants de les Illes Balears, com per exemple els drets a un nivell bàsic de benestar i a decidir sobre la maternitat.

Així mateix, la Llei atribueix als ajuntaments la responsabilitat de dur a terme les declaracions de risc d’un menor, així com totes les actuacions materials, tècniques i jurídiques que es derivin d’aquesta declaració, que fins ara tenien atribuïdes els consells insulars.

L’Avantprojecte de llei d’atenció i drets de la infància i l’adolescència tendrà un període d'exposició pública per a al·legacions i s’espera que durant el mes de maig es presenti al Consell de Govern.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 03/04/2018]

[Foto: Infosalut]