Categoria: Sociosanitari

El programa Atura't ha atès en deu anys 167 joves amb mesures judicials per agressions sexuals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 200 persones van participar en les jornades "Atura't. Deu anys d'experiència en avaluació i tractament d'agressors sexuals adolescents", que es van du a terme els dies 14 i 15 de maig, amb motiu dels deu anys de la creació d'aquest programa especialitzat en l'avaluació i la intervenció amb adolescents que han comès una agressió sexual i que té com a objectiu reduir la reincidència dels joves agressors sexuals i evitar-ne víctimes.

En el transcurs de les jornades es van exposar experiències de programes en l'àmbit internacional i experiències que es duen a terme a la nostra comunitat autónoma, que treballen tant amb la víctima de les agressions com amb els agressors.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, va apuntar que 167 joves d'edats entre els 14 i 18 anys que complien mesures judicials per agressions o abusos sexuals han estat atesos pel programa Atura't des de la seva creació, l'any 2008.

També va explicar que actualment els reptes són dos: protegir les víctimes i treballar amb agressors per reduir la reincidència.

Així mateix, Santiago va fer referència a l’increment de les hores de formació als professionals que treballen amb menors, i va remarcar la importància de la nova Llei de la Infància i Adolescència, pendent d'aprovar al Consell de Govern, que obligarà les administracions públiques a treballar i invertir en prevenció.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 14/05/2018]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials I Cooperació]