Categoria: Sociosanitari

Aleph, projecte guanyador del concurs arquitectònic de la futura residència de Maó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte arquitectònic Aleph, de l'arquitecte Antonio González Liñán, ha estat el guanyador del concurs d’idees arquitectòniques per construir la nova residència per a persones amb dependència a Menorca, al qual es presentaren 27 propostes.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, han assistit a la presentació del projecte guanyador del concurs arquitectònic acompanyades per la batlessa de Maó, Conxa Juanola, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora. L'acte ha comptat amb la participació de l'arquitecte, que ha presentat un projecte que destaca per la creació de diversos espais exteriors d’ús comunitari.

La construcció de la nova residència té un pressupost de 8,5 milions d’euros, està finançada pel Govern i oferirà 120 noves places per a persones grans en situació de dependència. S’aixecarà en un terreny dels Quarters de Santiago, cedit per l’Ajuntament de Maó, mentre que el Consell de Menorca es farà càrrec de l’equipament. Es preveu que les obres de construcció s’iniciïn a mitjan de l’any que ve i estigui en funcionament a finals de l'any 2020.

Aquesta nova residència és un dels equipaments inclosos en el Pla d’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2021 de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, que preveu 750 noves places públiques de dependència.

[Font: Presidència del Govern. 28/05/2018]

[Foto: Presidència del Govern]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/05/2018 - Un total de 27 propostes opten al disseny arquitectònic de la nova residència de Maó.