Categoria: Sociosanitari

La Conselleria de Serveis Socials assumeix la gestió d'habitatges de salut mental del Servei de Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir del dia 1 març la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació va assumir la gestió de 60 places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental. Es tracta d'un servei que fins aquesta data gestionava la Conselleria de Salut. Aquestes places, ubicades a Palma i a Inca, están concertades amb les entitats socials Es Garrover i Gira-sol.

El motiu del traspàs respon a la necessitat de cohesionar i unificar l'atenció en habitatges de les persones amb diagnòstic de salut mental a les Illes Balears. Les dues conselleries del Govern tenen clar que la substitució de la llar de les persones és una competència de Serveis Socials.

Els treballadors de la Conselleria de Salut ja han estat reubicats a altres serveis de la Conselleria, i els usuaris dels habitatges han estat informats d'aquest procés. 

Amb l'assumpció d'aquestes noves places, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació gestiona de manera directa o concertada amb les entitats socials 92 places d'habitatge supervisat, 81 places de suport a l'habitatge, 85 places del servei d'acompanyament i 271 places a centres ocupacionals.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 03/03/2019]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]