Categories: Sociosanitari, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, COVID-19

Santiago demana que es garanteixi el material sanitari pels professionals que curen als dependents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, va mantenir una videoconferència amb el vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, i la resta de consellers autonòmics del ram per posar en comú les mesures extraordinàries de caràcter social que s’adoptaran pel COVID-19.

Una de les principals reivindicacions de les Illes Balears ha estat que arribi el material sanitari, equips de protecció individuals, necessaris perquè les treballadores i els treballadors de residències i serveis d’ajuda a domicili tenguin les eines d’autoprotecció que necessiten quan fan la cura a persones depenents i evitar així nous contagis.

El vicepresident ha traslladat a les comunitats que les arques autonòmiques rebran una partida específica de 300 milions d’euros per destinar a pal·liar els efectes del coronavirus en els sectors més vulnerables com depenents, discapacitats, majors o sense sostre. La intenció és que es puguin reforçar la prestació de teleassistència, el serveis d’ajuda a domicili o, si escau, augmentar les plantilles. Els ajuntament també rebran una injecció de 300 milions d’euros, via flexibilització de la regla de despeses, per les mateixes finalitats socials.

Les Illes Balears, juntament amb altres comunitats, han reclamat un mecanisme perquè les persones amb necessitats especials com les que estan dins l’espectre autista, com per exemple TDA, puguin sortir al carrer sense dificultats, com demanen moltes entitats especialitzades. 

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 17/03/2020]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]