Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El curs 2021/22 s’iniciarà amb la màxima presencialitat i amb mesures de prevenció de la COVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, entre d’altres, han presentat les principals mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut davant la COVID-19 per al proper curs 2021-2022.

Els dos consellers han coincidit en valorar molt positivament el desenvolupament del curs escolar a Balears. 

Per això durant el curs escolar 2021/22 es continuaran aplicant les principals mesures dels protocols del curs actual, es a dir, mascareta, distància, neteja i ventilació, el que suposa un escenari semblant al de l’actual curs però amb algunes modificacions.

Precisament, en el tema de la ventilació, s’ha anunciat l’adquisició per part de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, de gairebé 4.000 filtres HEPA que es distribuiran entre els centres educatius com a mesura complementària a la dotació de dispositius mesuradors de CO2 realitzada el passat curs

Una de les principals novetats del nou curs serà la reducció de la distància interpersonal a 1,20 m. Actualment és d’1,5m. També es volen recuperar alguns espais actualment dedicat a impartir classes. 

Les ràtios mitjanes tornaran a la normalitat, circumstància que a les Balears significa que es mantindran dins els límits legals i que quan es superin el que marca la normativa es dotaran els grups de més professorat per desdoblar els grups. S’ha de tenir present que a l’educació infantil i primària es mantindran els grups bombolla però amb la diferència que dins aquests els alumnes podran interactuar entre ells, sense necessitat de mantenir la distància de seguretat, com passa actualment en els grups d’infantil, sempre mantenint la mascareta posada en l’alumnat major de 6 anys.

En el cas de l’alumnat amb necessitats educatives especials, escolaritzats a aules UEECO, recuperaran la participació en el grup ordinari de referència i l’alumnat que està escolaritzat en modalitat combinada, podrà mantenir-la, a diferència del curs actual en que han hagut d’optar entre el centre ordinari i el centre d’educació especial.

L’excel·lent col·laboració entre la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, que s’ha treballat des del moment en que es va declarar l’estat d’Alarma, i que ha suposat la posada en marxa d’EduCOVID, per a l’atenció sanitària d’alumnat i professorat, a més de una feina intensa per a elaborar les normes que s’han aplicat als centres, continuarà el proper curs.

Des de Salut s’ha confirmat que els professionals de l’àmbit docent vacunats amb la primera dosi d’Astra-Zeneca, podran optar entre rebre la segona dosi d’Astra-Zeneca o de Pfizer, tal i com es va decidir al Consell Interterritorial de Salut. Actualment hi ha més de 20 mil professionals dels centres educatius vacunats a Balears.

El Ministeri de Sanitat també va avançar sobrela possibilitat d’avançar la vacunació de l’alumnat partir de 12 anys que es podria produir a l’estiu.

Totes aquestes circumstàncies fan pensar que a mesura que avanci el curs 2021/22 i pendents sempre de l’evolució de la pandèmia, es podran revisar i flexibilitzar algunes mesures.

Annex informatiu.

[Font: Conselleria d'Educació y Formació Professional. 20/05/2021]

[Foto: Conselleria de Educació i Formació Professional]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19