Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.204 casos acumulats a les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat va informar ahir que hi ha confirmats 1.204 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 73 més que el dia anterior, la qual cosa representa un increment del 6,4 %. Fins ara, s’han registrat 57 morts. D’altra banda, 239 persones s’han curat, la qual cosa implica un 40% més que ahir. El total de positius actius, actualment, és de 907.

 Quant a la situació en els hospitals:

  • a Mallorca hi ha 472 persones hospitalitzades, 76 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 501, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.
  • A Menorca, hi ha 18 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 33 persones en seguiment per part de les UVAC.
  • A Eivissa, són 61 les persones hospitalitzades (17 a l’UCI). Altres 30 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

9366

 La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, 3 usuaris van resultar positius en coronavirus després de les proves PCR. Provenen de les residències: Oasis (1) i Domusvi Costa d’en Blanes (2), on ja s’havien detectat altres casos amb anterioritat. Així mateix, 2 usuaris positius han mort les darreres hores: 1 de la residència Son Ametler i 1 de la residència Oasis.

En total, s’han detectat 108 casos de coronavirus a residències de gent gran de les Illes Balears (94 usuaris i 14 treballadors), i d’aquests 8 persones han mort.

Pel que fa a residències i centres per a persones amb discapacitat, no es va notificar cap cas nou. Per tant, continuen positius per coronavirus 39 casos (38 usuaris i un treballador), el que suposa un 6,8 % dels 552 usuaris d’aquests centres, i 3 han mort amb coronavirus.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Dossier informatiu

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 2/04/2020]

[Foto: Hospital de Manacor]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19