Categoria: Institucions sanitàries

Son Espases acull una exposició de l’AECC que recull alguns dels avanços científics més importants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'exposició “50 anys canviant la història del càncer”, coincidint amb el mes de la recerca en càncer, mostra fites importants entre els quals es troben els realitzats a Balears per part dels investigadors Miquel Enseñat, Lucía Ferro i Beatriz Almarán.

Amb motiu del 50 aniversari de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) investigant la malaltia, l’AECC a Balears ha presentat a l'Hospital Universitari Son Espases una exposició fotogràfica que recull exemples significatius dels avanços científics que en els últims anys han contribuït a millorar la vida de les persones, gràcies al fet que fa 50 anys l'AECC decidís apostar per la recerca.

En concret, l'any 2019 el laboratori de l'investigador predoctoral de l’AECC Balears Miquel Enseñat va avançar en el coneixement de les cèl·lules mare dels glioblastomes, un dels tumors cerebrals més agressius i associats a una baixa supervivència. Aquesta subpoblació de cèl·lules tumorals són les principals responsables de la resistència als tractaments i les recaigudes en els pacients de glioblastoma.

L'any 2018, amb el suport de l’AECC Balears, la investigadora predoctoral Lucía Ferro va iniciar un projecte en el qual s'està investigant com alguns fàrmacs antipsicòtics poden servir per al tractament de tumors cerebrals com el glioblastoma. L'objectiu és poder combinar la quimioteràpia amb aquests fàrmacs aprovats per al tractament d'altres patologies.

La mostra arrenca en vestíbul de la planta 0 del mòdul K de l'Hospital Universitari Son Espases, lloc en el qual romandrà fins al pròxim dia 8 d'octubre. A partir d'aquesta data, l'exposició començarà un itinerari que fins al mes vinent de setembre de 2022 la portarà per diferents municipis de les Illes Balears.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 24/09/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]