Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzat el projecte d'obra d'interès autonòmic de l'Hospital Verge del Toro

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat el Servei de Salut de les Illes Balears per dur a terme el projecte d’obra declarada d’interès autonòmic per a les intervencions previstes en el recinte de l’Hospital Verge del Toro, de Menorca. Aquest és el pas següent per poder recuperar aquest antic immoble i tornar-lo a posar al servei de la societat menorquina per atendre-hi les necessitats assistencials dels pacients crònics i de les persones cuidadores.

La segona fase del projecte consisteix a fer les reformes interiors previstes en el Pla Funcional d’Usos. Es preveu que les obres d’aquesta segona fase comencin abans d’un any i es perllonguin durant almenys dos anys.

El Pla d’Usos de les obres de l’interior preveu una superfície útil de 5.101 m2, 60 habitacions i entre 60 i 90 llits. Hi haurà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats (una per planta), una àrea ambulatòria —amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva— i una àrea de suport clínic.

També disposarà d’un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment, etc.).

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/10/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]