Categoria: Institucions sanitàries

Nova reforma a l'Hospital General

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les obres de reforma suposaran una inversió per part del Servei de Salut d’1,9 milions d’euros. Aquesta reforma s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i Millora del Centre, valorat en 3 milions.

El Consell de Govern ha declarat d’interès autonòmic la contractació de les obres de reforma de la Unitat d’Hospitalització de Convalescents C de l’Hospital General de Palma. Les obres de reforma suposaran una inversió per part del Servei de Salut d’1.903.098 € i contribuiran a la millora de l’atenció a les persones amb malalties cròniques, que és una de les línies estratègiques del Govern de les Illes Balears en matèria de salut.

Aquesta reforma s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i Millora del Centre, valorat en 3 milions d’euros, el qual inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

Un espai de rehabilitació de patologies traumatològiques i neurològiques

La Unitat d’Hospitalització de Convalescents C acull pacients en fase de convalescència i rehabilitació de patologies traumatològiques de llarga durada (com ara pròtesis de maluc) i neurològiques (com ara ictus), derivats de l’Hospital Universitari Son Espases. Les obres afectaran una àrea de 828,79 m² de la superfície total de les instal·lacions.

Aquesta és la darrera fase de la profunda remodelació duita a terme a l’Hospital General per modernitzar l’antiga infraestructura sanitària.

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’Hospital General. S’han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta de l’Hospital, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

Un total de vint consultes externes noves ja en marxa des de desembre de 2021

S’han fet les obres per reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes, que es varen posar en marxa el passat mes de desembre. En total, vint consultes totalment equipades ubicades a la primera planta que ocupen un total de 900 m². El Servei de Salut va fer una inversió d’1.483.936,95 € per remodelar aquesta zona.

Així mateix, durant l’any 2019 es va dur a terme la reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de 300 m², amb un cost total de 344.344,58 €.

També es va adquirir un nou equipament de radiologia convencional per un import de 208.725 € i es varen adequar les instal·lacions a les necessitats actuals i futures per millorar el procés de diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’Hospital, sinó també per als derivats de l’ambulatori del Carme.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/03/2022]

[Foto: Infosalut / Hospital General de Mallorca / CC BY-NC-SA 4.0]