Categoria: Institucions sanitàries

El Govern destinarà 12,6 milions d'euros a contractar serveis sanitaris a Mallorca per reduir les llistes d'espera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Es tracta d’un concurs per a la realització de prestacions assistencials que permetrà derivar pacients dels hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i del d’Inca.

El Consell de Govern ha autoritzat el director general del Servei de Salut de les Illes Balears a contractar serveis sanitaris per reduir les demores en les llistes d’espera. Es tracta d’un concurs per a la realització de prestacions assistencials, siguin diagnòstiques o terapèutiques: primeres visites de consultes externes programades i no urgents, proves diagnòstiques o terapèutiques programades i no urgents i llista d’espera quirúrgica programada i no urgent de l’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital Universitari Son Llàtzer i l’Hospital d’Inca.

El pressupost base de licitació és de 12.652.888 € per un contracte de 12 mesos de durada. En el cas que es prorrogui per 12 mesos més, i sumant la modificació de fins a un 20% del pressupost base de licitació, el valor estimat del contracte seria de 27.836.355 €.

Els efectes de la pandèmia en les llistes d’espera, a causa de la paralització inicial en el període de la primera onada (març a maig de 2020) i recuperació parcial de l’activitat al llarg de 2020 i 2021, es tradueixen en un augment considerable de les demores per ser atesos.

El propòsit del Servei de Salut és gestionar la contractació de serveis sanitaris que puguin donar una resposta de qualitat i amb uns terminis acceptables.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 13/06/2022]

[Foto: Infosalut / Sala d’espera Hospital Universitari Son Espases / CC BY-NC-SA 3.0]