Categoria: Institucions sanitàries

La Unitat Comunitària de Rehabilitació de Salut Mental d’Inca es trasllada al centre del poble

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquesta Unitat Comunitària de Rehabilitació de Salut Mental està adreçada a persones amb trastorn mental sever (esquizofrènia, trastorns bipolars) que han estat diagnosticades, ja estan en tractament i requereixen una rehabilitació sanitària més intensiva.

Aquesta nova ubicació en un local de 200 m², des d’aquest mateix mes de setembre, llogat pel Servei de Salut, permetrà, després de 10 anys, donar una ubicació definitiva als pacients d’aquesta zona de salut, que tenen dos tipus de perfils: d’una banda, persones joves d’entre 20 i 30 anys i, de l’altra, persones de 50 anys que han patit un trastorn mental sever i que necessiten «recuperar» la seva vida.

La Unitat té capacitat per atendre 30 pacients de manera simultània i se’ls ofereix un programa individualitzat tenint en compte la situació, les característiques i les necessitats de cada pacient. Allà se’ls proporcionen eines per millorar les seves habilitats i capacitats cognitives i funcionals amb l’objectiu de donar-los autonomia per a la seva reinserció i recuperació social i laboral.

L’equip està format per nou professionals que fan feina amb els pacients i les seves famílies: un psiquiatre, un psicòleg clínic, un terapeuta ocupacional, un infermer, un treballador social, tres monitors de rehabilitació i un administratiu.

Quan un pacient és derivat a aquesta Unitat, els serveis de Salut Mental de l’Hospital d’Inca primer de tot li fan una valoració, a càrrec del psiquiatre i el psicòleg, i a partir d’aquí es defineix el seu circuit. A la Unitat Comunitària de Rehabilitació s’ofereixen tota mena d’activitats: tallers d’habilitats socials, expressió corporal, teràpies de grup, esport, psicoeducació i sortides terapèutiques.

A les Illes Balears hi ha cinc UCR de Salut Mental: Inca, Serralta (Son Espases), Son Gibert (Son Llàtzer), Manacor i Menorca.

[Font: Presidència del Govern de les Illes Balears. 29/09/2022]

[Foto: Presidència del Govern de les Illes Balears]