Categoria: Institucions sanitàries

S'anuncia la distribució de 493,8 milions per a infraestructures i equipaments d'AP en l'àmbit estatal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest pressupost s'inclou dins el Pla de Millora d'Infraestructures d'Atenció Primària (Pla MINAP), anunciat en el CISNS celebrat a Palma el passat 17 de març.

A més, el CISNS ha conegut els criteris mínims per a la definició dels llocs de difícil cobertura en Atenció Primària per tal d'identificar aquestes places i establir incentius per a l'atracció i la retenció dels professionals i, així, evitar la generació o existència de vacants i l'excessiva rotació.

D'altra banda, també s'han abordat en el CISNS dues noves iniciatives: d'una banda, el 'Proyecto Únicas', que neix per donar resposta en el SNS a pacients amb malalties rares, especialment en pacients pediàtrics, i, de l'altra, les actuacions per a l'avaluació d'impacte en la petjada de carboni a centres sanitaris.

Llocs de difícil cobertura

Un altre dels temes tractats han estat els llocs de difícil cobertura. En aquest sentit, s'han compartit els criteris mínims per a la seva definició en AP, una de les accions previstes en el Pla d'Acció 2022-2023, que va ser aprovat pel CISNS el desembre de 2021.

S'estableixen 13 criteris dels quals se n'han de complir, com a mínim cinc. Entre els criteris trobam la distància o temps de desplaçament des del centre de salut al centre hospitalari de referència, el nombre de pacients, la densitat de població o l'índex d'envelliment de la zona, entre d'altres.

Pel que fa als incentius, seran econòmics i no econòmics, com els complements retributius, facilitar l'accés a l'habitatge, millores en la carrera professional o la flexibilització en la jornada de treball per millorar la conciliació de la vida laboral i la personal, entre d'altres. 

[Font: Ministeri de Sanitat. 17/03/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]