Categoria: Qualitat

Els experts de les associacions de pacients donen suport a la professionalització d'aquestes associacions per optimitzar la salut i qualitat de vida dels pacients

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi de Metges de les Illes Balears i Novartis han organitzat el curs "Estrategias de cambio social para directivos de asociaciones de pacientes", que es va celebrar a la seu del Col·legi. 

El curs ha estat inaugurat pel president del Col·legi de Metges, el Dr. Antoni Benassar, el conseller de Salut, el Sr. Martí Sansaloni, i la responsable de l'Àrea de Pacients de Novartis, la Sra. Àngels Costa. Alguns dels participants han estat el Dr. Xavier Corbella, cap del Servei de Medicina Integral de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i el Dr. Joan Carles March, codirector de l'Escola de Pacients i primer president del comitè de tècnics de la Xarxa d'Escoles de Salut per a Ciutadans, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

En aquest marc formatiu, entre d'altres coses, els experts han pretès oferir a aquestes associacions un major coneixement del Sistema Sanitari Espanyol, en temes com la política sanitària, el paper del Ministeri de Sanitat, les transferències a les comunitats autònomes, etc., i informar sobre les bases de la planificació estratègica en salut. Així mateix, s'ha donat suport a la professionalització de les associacions de pacients, amb la finalitat d'optimitzar la seva salut i qualitat de vida i s'ha destacat el paper primordial de les noves tecnologies en aquests assumptes.

[Font: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears. 22/09/2014]