Categoria: Qualitat

El projecte ferroviari de Son Espases estudia una opció soterrada i una en superfície

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, juntament amb el director general de Mobilitat, Jaume Mateu, es van reunir amb membres de l’equip redactor del projecte per l’ampliació de la xarxa ferroviària fins a l’Hospital Universari Son Espases. Segons va explicar el conseller, el termini de redacció del projecte és de 9 mesos, tot i que en els primers quatre mesos s’avaluaran distintes alternatives i s’optarà per la que es consideri més òptima i sobre la qual es definirà ja el projecte executiu.

L’ empresa adjudicatària de la redacció del projecte és la UTE AYESA-GSIX. L’import del contracte ascendeix a 229.500 euros més IVA, amb un termini d’execució de 9 mesos.

La finalitat més important del projecte es donar una alternativa al cotxe per a desplazarse a Son Espases.
Així mateix, en el projecte s’ha de procurar la menor afectació a l’entorn i també estarà subjecte a les aportacions que es derivin de la tramitació ambiental i del procés d’al·legacions.

El projecte de línia ferroviària fins a Son Espases està inclòs dins les mesures de millora del transport públic que preveu el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears.

En aquesta línea es preveu una captació de demanda propera als 1,1 milions d’usuaris, amb un temps de recorregut d’entre els 13 i els 15 minuts des de la plaça d’Espanya.

Diariament pot arribar a provocar al voltant de 30.000 desplaçaments, si es tenen en compte les 15.000 persones que fan ús de les seves instal·lacions, entre treballadors i pacients.

[Font: Conselleria de Mobilitat i Habitatge. 09/09/2019]

[Foto: Conselleria de Mobilitat i Habitatge]

Notícies relacionades a Infosalut
*25/04/2019 - Cinc empreses opten a la redacció del projecte per fer arribar el metro fins a l’Hospital de Son Espases.
*20/12/2018 - Es cofinança l’ampliació del tren a Son Espases