Categories: Qualitat, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Contractació del servei de manteniment i suport del gestor del catàleg de medicaments i de la prestació farmacèutica (GAIA)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la contractació del servei de manteniment i suport del gestor del catàleg de medicaments i de la prestació farmacèutica (GAIA) per un valor de 2 M€ i una durada de tres anys.

El gestor de la prestació farmacèutica (GAIA) és una eina necessària per mantenir actualitzada la informació del catàleg de medicaments de manera regular i elaborar anàlisis de dades i indicadors sobre el consum dels medicaments i productes sanitaris.

Garanteix, a més, que les prestacions es gestionin de manera eficient, ja que assegura que el pagament que es fa a les oficines de farmàcia respon a les prescripcions fetes dins les condicions de la cartera de serveis i amb les formes i en el temps que estableix el Servei de Salut. Per garantir el funcionament correcte del sistema d’informació GAIA i resoldre les incidències eventuals, és necessari disposar d’un servei de manteniment i suport expert.

D’altra banda, també és necessari fer una evolució tecnològica d’aquesta eina, ja que els processos assistencials i de gestió van evolucionant. Per això, es requereix que el sistema d’informació incorpori noves funcionalitats i integracions entre els sistemes que els donen suport.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/06/2020]

[Foto: Govern de les Illes Balears]