Categories: Qualitat, Noves tecnologies, COVID-19

IB-Salut impulsarà infraestructures sanitàries i inversions en tecnologia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) impulsarà el pla d’infraestructures sanitàries i inversions en tecnologia per un valor de 275 milions d’euros, per construir reformar i modernitzar centres de salut i hospitals.

L’execució d’aquest pla repercutirà en la creació de 4.000 llocs de feina directes i contribuirà a la reactivació econòmica de les Illes Balears.

D’altra banda, el Govern de les Illes Balears mantindrà l’esforç que ha fet fins ara per garantir la seguretat i atenció sanitària durant l’epidèmia de coronavirus, el qual ha permès destinar-hi partides extraordinàries per un valor de gairebé 80 milions d’euros, a fi d’augmentar les plantilles, dotar de material de protecció els professionals i la ciutadania, i implantar nous sistemes de gestió sanitària i de control de la pandèmia a través de la detecció eficaç de casos nous.

D’aquesta manera, els propers mesos i fins a final d’any, és preveu destinar més de 140 milions extraordinaris, que augmentaran a 220 milions d’euros la mobilització total de recursos addicionals enguany per tal de frenar la pandèmia i garantir la seguretat durant la recuperació de l’activitat econòmica i social.

Aquesta inversió, que inclou la contractació de prop de 800 professionals, se centrarà en l’atenció sanitària i la vigilància davant possibles rebrots i permetrà introduir canvis organitzatius que augmentin i agilitzin encara més la capacitat i l’atenció sanitària.

Material tecnolòlgic

El Servei de Salut  ha invertit també 603.130 euros en la compra de material tecnològic per incrementar els equipaments dels laboratoris de microbiologia dels hospitals de les Illes Balears i duplicar el nombre de proves diagnòstiques de COVID-19 que es fan cada dia. Això permetrà fomentar, si escau, estudis sobre la prevalença del virus a les Illes i cribratges de col·lectius de població com els que s’han duit a terme amb els professionals sanitaris i els usuaris i treballadors de les residències.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/07/2020]

[Foto: Infosalut / Unitat Bàsica de Palmanyola / CC BY-NC-SA 4.0]