Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Es realitzaran controls sanitaris a l'entrada del país

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 298, de dia 12 de novembre de 2020, s'ha publicat la Resolució d'11 de novembre de 2020, de la Direcció General de Salut
Pública, relativa als controls sanitaris a realitzar en els punts d'entrada d'Espanya.

  • Tots els passatgers que arribin a Espanya per via aèria o marítima hauran de sotmetre's a un control sanitari abans de la seva entrada al país. Aquests controls podran incloure la presa de temperatura, un control documental i un control visual sobre l'estat del passatger.
  • El control sanitari previ a l'entrada es durà a terme en el primer port o aeroport espanyol al qual arribi el passatger.
  • Els passatgers que arribin a Espanya per via aèria o marítima hauran de sotmetre's a un control de temperatura, el qual es realitzarà de manera rutinària amb la finalitat d'identificar viatgers amb febre. S'estableix com a límit de detecció una temperatura igual o superior a 37,5 °C.
  • Pel que fa al control documental, tots els passatgers amb origen en qualsevol aeroport o port situat fora d'Espanya hauran d'emplenar, abans de la sortida, un formulari de salut pública denominat «Formulari de Control Sanitari».
  • Tot passatger procedent d'un país o zona de risc, que pretengui entrar a Espanya, haurà de disposar d'una Prova Diagnòstica d'Infecció Activa (PDIA) per a SARS-CoV-2 amb resultat negatiu, realitzada en les 72 hores prèvies a l'arribada a Espanya.
  • La PDIA per a SARS-CoV-2 admesa és la PCR (RT-PCR de COVID-19).
  • Els passatgers que, procedint d'un país o zona de risc no acreditin adequadament la realització d'una PDIA per a SARS-CoV-2 amb resultat
    negatiu realitzada en les 72 hores prèvies a l'arribada, hauran de sotmetre's a la realització de la PDIA que estableixin els serveis de sanitat exterior.

En cas de l'incompliment del que es preveu en aquesta resolució serà aplicable el règim contemplat en el Títol VI de la Llei 33/2011, de 4 d'octubre, General de Salut Pública, referit a infraccions i sancions.

La present resolució produirà efectes a partir del dia 23 de novembre i fins que el Govern declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

[Font: BOE. Núm. 298. 12/11/2020]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*24/11/2020 ultimahora.es - Llegan a Baleares los primeros viajeros con PCR obligatoria.
*23/11/2020 periodicodeibiza.es - Los viajeros que llegan del extranjero deberán presentar una PCR negativa desde hoy.
*23/11/2020 ultimahora.es - Los viajeros que llegan del extranjero deberán presentar una PCR negativa desde hoy.

Notícies relacionades