Categories: Sociosanitari, Qualitat

S'insta a negociar un conveni laboral propi pels treballadors de les residències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports insta sindicats i a empreses del sector de residències per a persones majors a asseure's a negociar un conveni laboral propi pels treballadors de les Illes Balears.

Segons Fina Santiago “Ara mateix les condicions es regeixen pel conveni estatal però el més idoni seria que n'hi hagués un de propi per a les Illes Balears”.

Líders en ratios de cuidadors per resident

Les Illes Balears són la comunitat autònoma amb la ràtio de cuidadors per a cada 100 residents més elevada d'Espanya. Tot després que al mes d'agost s'aprovés el decret llei que incrementa les ràtios de cuidadors per a cada resident passant de 28 a 33. L'augment és del 15 % i en la pràctica reforça el dia a dia de les residències privades i concertades.

Revisió dels concerts

La intenció és apujar l’aportació en 2,65 € al dia per cadascuna de les places que l’Administració té concertades amb el sector privat o que són objecte de conveni amb els ajuntaments. D’aquesta manera, es calcula que les arques públiques de les Illes Balears, a través de la Conselleria d'Afers Socials i Esports i el Consell Insular de Mallorca, destinaran més d’1.105.000 € a millorar les ràtios dels sociosanitaris per a places concertades o objecte de conveni, amb l’objectiu d’oferir als usuaris més garanties i una assistència millor.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 08/10/2020]

[Foto: Infosalut / Dona amb crossa caminant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]