Categories: Sociosanitari, Qualitat

L'IB-Salut facilitarà l'accés a prestacions de material ortoprotètic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la pròrroga de la resolució que va aprovar el Servei de Salut per millorar l’accessibilitat dels ciutadans a determinades prestacions de material ortoprotètic, com ara pròtesis externes, cadires de rodes elèctriques i accessoris o audiòfons (que sol ser el material d’import més elevat).

Abans que s’aprovàs la Resolució, les persones que necessitaven aquestes prestacions havien de bestreure l’import del material ortoprotètic prescrit i després sol·licitar-ne el reemborsament al Servei de Salut. La pròrroga autoritzada té un pressupost d’1.400.000 €.

Els doblers que han deixat d’avançar els ciutadans corresponen a prop de 390 articles i representen aproximadament un 20 % de la despesa global en material ortoprotètic del Servei de Salut. Cal tenir en compte que comprar aquest tipus de material representa una despesa important i difícilment assumible per a la majoria dels usuaris afectats. 

La cartera de serveis comuns de la prestació ortoprotètica està regulada pel Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s’estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per actualitzar-la. A més, amb el Decret 41/2009, de 26 de juny, es va aprovar el catàleg de material ortoprotètic de les Illes Balears, que inclou els articles, el finançament a càrrec de l’Administració sanitària, l’aportació de l’usuari, etc., i es regula la manera com el Servei de Salut ha de facilitar el material als pacients inclosos en el seu àmbit de cobertura.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/12/2020]

[Foto: Infosalut / Dona esperant al carrer Sindicat / CC BY-NC-SA 4.0]