Categories: Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Balears aconsegueix 12,72 milions més en matèria de dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d’Afers Socials i Esports rebrà 12 milions d’euros més per al finançament de la dependència durant l’any 2021 per part del Govern de l’Estat.

Tot i l’augment, que cal valorar de forma positiva, la previsió de 34 milions que rebrà la counitat autònoma per part de l’Estat en matèria de Dependència queda molt lluny del finançament que pertocaria (50% Govern d’Espanya i 50% comunitat autònoma) i així ho tornarà a manifestar la consellera Fina Santiago a la reunió del Ple del Consell Territorial, en el qual participen les comunitats autònomes i presideix el vicepresident Pablo Iglesias.

De fet, a les Illes Balears es destinaran enguany més de 200 milions d’euros (Govern i Consells) al desplegament de la Llei de Dependència i l’aportació de l’Estat serà sols 34 milions.

Agilitat administrativa

Un dels ítems que s’han tingut en compte a l’hora del repartiment dels fons a les comunitats autònomes ha estat el d’agilitat administrativa (temps mitjà des de la sol·licitud de dependència fins a la resolució de prestació). En aquest sentit, Balears és la quarta comunitat autònoma més àgil.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 15/01/2021]

[Foto: Infosalut / Dona esperant / CC BY-NC-SA 4.0]