Categories: Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Procés de licitació de la Residència de la Caserna de Santiago de Maó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la Conselleria d’Afers Socials i Esports a iniciar el procés de licitació de les obres de la futura residència de la Caserna de Santiago de Maó.

Tindrà 120 places per a persones grans amb dependència. Les obres estan pressupostades en 10.374.954 €.

Després del pas fet, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears ja disposa de totes les autoritzacions per poder publicar les bases del concurs en el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE), ja que el volum d’aquesta residència exigeix que el concurs sigui obert a tots els països de la UE.

En aquest cas, les empreses constructores que hi vulguin concursar tenen 35 dies per presentar les seves ofertes. Es preveu que l’empresa guanyadora tindrà un termini de 18 mesos per executar les obres.

S’ha de recordar que, a diferència d’altres projectes, l’Ajuntament de Maó no va haver d’emetre la llicència corresponent perquè l’obra es va declarar d’interès autonòmic i es simplificaren els procediments administratius.

El cost total del projecte és de 10.374.954 € i es divideix de la manera següent: 229.110 € per a les demolicions prèvies, 9.255.085 € per a la construcció de la residència i 890.758 € per a l’estructura de l’aparcament.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports assumeix el 90,31 % del pressupost a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, concretament 9.369.640 €. A aquesta xifra s’hi han de sumar 586.242 € més per finançar la redacció dels projectes i les direccions d’obres.

L’Ajuntament de Maó aportarà el 5,83 % del cost, 605.313 €, i el Consell Insular de Menorca, el 3,86 %, 400.000 €.

El solar, amb forma trapezoidal, es troba delimitat al nord pel carrer de Pere Ballester i altres edificacions de l’antiga Caserna de Santiago, a l’est per l’avinguda de Josep Anselm Clavé, al sud per l’avinguda de la Mediterrània, i a l’oest pel carrer de Gumersind Gomila. Té una superfície de 6.876 m².

L’edifici de la futura residència té una superfície construïda de 6.803,05 m², repartits en planta baixa, dues plantes pis i aparcament de servei. A més, es preveuen 2.711,84 m² que podran ser utilitzats en un futur per a aparcament municipal.

[Font: Conselleria d'Afers Scoials i Deports. 15/02/2021]

[Foto: Maxlkt / Hospice hand in hand caring care / CC BYND 2.0]