Categoria: Sociosanitari

Serveis Socials posarà en marxa un servei itinerant de valoració de discapacitat a Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La posada en marxa d'un servei itinerant de valoració de discapacitat a Formentera és una de les mesures que s'han anunciat a la primera visita oficial de la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, a Formentera. La consellera s'ha reunit amb el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, i amb la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada. A la trobada s'ha fet un diagnòstic dels recursos pendents en matèria de serveis socials i s'ha acordat la millora dels serveis ja existents i la posada en marxa de nous.

Un dels principals acords ha estat la creació d'un servei itinerant, que consisteix en què els tècnics d'Eivissa es desplacin a Formentera per fer les valoracions de les persones amb discapacitat. La periodicitat de les visites de l'equip serà quinzenal, però se'n podria ampliar la freqüència segons la demanda.

També s'ha acordat, mitjançant la subscripció d'un conveni entre les dues institucions, garantir l'atenció a les persones amb diagnòstic de salut mental. S'obriran i concertaran places específiques per aquest col·lectiu i així es començaran a ocupar, de manera progressiva, places concertades al centre de dia.

A la trobada, a la qual també ha assistit el director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, s'ha decidit que el Govern tornarà a finançar el sou del professional encarregat de fer les valoracions i el Pla individualitzat d'atenció a les persones dependents, i que l'any 2016 es concertarà el Servei d'Ajuda a Domicili com una prestació inclosa en la cartera de serveis a la dependència.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 22/09/2015]

Notícies relacionades a Infosalut
*17/12/2015 - Primer dia del nou servei itinerant de valoració de la discapacitat a Formentera.