Categoria: Sociosanitari

Noves condicions a l'acord amb la Residència Can Granada sobre desplaçament de malats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A petició de la Conselleria de Salut, l'empresa gestora de la Residència Can Granada oferirà unes noves condicions als pacients que es desplacen des de Menorca, Eivissa i Formentera per rebre assistència sanitària a l'Hospital Universitari Son Espases.

Després de les reunions mantingudes amb els responsables del Servei de Salut, la direcció de Can Granada ha acordat no cobrar el suplement que aplicava als pacients que s'hi allotjaven tot sols, en concepte d'estada i mitja pensió, amb què compensaven parcialment la diferència econòmica entre les seves tarifes i la quantitat que paga el Servei de Salut en concepte de dietes.

Així mateix, la Residència Can Granada millorarà la gestió de les reserves perquè els pacients que van als seus llocs de residència durant el cap de setmana puguin disposar d'habitatge a la tornada. Així, a partir d'ara, personal del Servei de Salut i de la Residència treballaran de manera conjunta per coordinar les autoritzacions dels pacients que s'han de sotmetre a tractaments de llarga durada, de manera que els puguin assegurar l'allotjament durant tot el tractament sense necessitat d'abonar cap import per la reserva.

L'empresa ha anunciat que incrementarà la seva oferta per a pacients del Servei de Salut amb 10 apartaments més, es passarà dels 13 habitatges que inicialment preveia el conveni a 23, amb la qual cosa es comptarà amb un total de 46 places i es podrà donar una millor resposta a la demanda i assegurar l'allotjament als pacients de llarga estada.

D'altra banda, Can Granada anuncia que oferirà un servei addicional de cap de setmana mitjançant el qual els pacients que ho vulguin podran mantenir el mateix habitatge durant tot el tractament, amb totes les seves pertinences dedins, per 30 € diaris. Oferirà així mateix l'opció de llogar trasters per guardar els objectes personals dels pacients durant la seva absència amb un cost total de 5 € per als tres dies (divendres, dissabte i diumenge), a fi que puguin tornar a les seves llars durant el cap de setmana sense necessitat de transportar les seves pertinences.

Les condicions esmentades s'aplicaran a partir d'ara i durant el que queda de vigència del conveni actual, que acaba el proper 31 de desembre de 2015.

Aquesta negociació es produeix després que diversos pacients fessin públiques les seves queixes davant del copagament de determinats serveis a la Residència i que la consellera de Salut, Patricia Gómez, mantingués diverses reunions amb representants d'associacions de pacients a Eivissa i també amb el conseller de Presidència, Marc Pons, i un grup de pacients de Menorca.

Així mateix, la Conselleria de Salut ha mostrat el seu interès per evitar al màxim els trasllats dels pacients, potenciant els serveis assistencials de les pitiüses i Menorca.

També ha manifestat el compromís del Govern de dotar Palma d'una residència que doni resposta a les necessitats d'allotjament dels pacients que s'hi han de desplaçar per rebre assistència a l'Hospital Universitari Son Espases.

[Font: Conselleria de Salut. 02/10/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]