Categoria: Sociosanitari

Aprovació de la primera Estratègia Nacional Integral per a Persones sense Llar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat la primera Estratègia Nacional Integral per a Persones sense Llar, un projecte que forma part del Pla d'Inclusió Social. Aquesta Estratègia ha estat consensuada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i altres ministeris, així com amb les comunitats autònomes i organitzacions implicades.

El nombre de persones sense llar a Espanya ascendeix a unes 23.000, d'acord amb les últimes dades conegudes, corresponents al 2012. Al mateix temps i segons diferents informes es manifesta l'increment del nombre de joves, de dones i de persones majors de 45 anys sense llar.

D'altra banda, el perfil es distancia de persones amb addiccions a les drogues o a l'alcohol i millora considerablement la valoració dels serveis que tenen al seu abast.

L'Estratègia, que parteix d'un enfocament integral, es fonamenta, entre altres aspectes, en la defensa dels drets humans, en la unitat d'acció i en la prevenció. Les línies estratègiques són cinc: la prevenció, la sensibilització, la seguretat, la restauració del projecte de vida i la millora de la informació.

Les mesures més destacades d'aquesta Estratègia Nacional són, entre altres, impulsar l'accés a sistemes de rendes mínimes, millorar l'accés a la sanitat i fomentar la mediació familiar.

Una de les novetats d'aquesta Estratègia és l'aplicació del mètode Housing First (l'habitatge primer) d'aplicació i amb bons resultats als Estats Units i al Canadà. Aquest mètode es basa en el fet d'assignar un habitatge a una persona sense llar amb una situació de deterioració important.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 06/11/2015]