Categoria: Sociosanitari

Nova unitat de convalescència sociosanitària per a pacients de l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) oferirà atenció sociosanitària a un total de deu pacients del Sector de Llevant que seran derivats des de l'Hospital de Manacor a la nova unitat de convalescència inaugurada a la Residència de Felanitx.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat la unitat acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la consellera d'Afers Socials i Família i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, i la gerent de l'Hospital de Manacor, Catalina Vadell.

Aquest nou servei per als pacients sociosanitaris del Sector de Llevant respon a una necessitat de recursos assistencials d'aquesta zona de l'illa de Mallorca, que fins ara no disposava de cap recurs per a aquests pacients. Suposa una passa cap a l'equitat i l'accessibilitat assistencial de la comarca de Llevant, que té el grau més alt d'envelliment de les Illes Balears.

La unitat inaugurada té capacitat per a deu llits, que seran ocupats per pacients derivats des de l'Hospital de Manacor, més grans de 65 anys, o a partir de 55 anys amb una discapacitat reconeguda, que requereixen convalescència, però que no han de menester proves analítiques ni diagnòstiques complexes.

L'equip assistencial a l'Hospital de Manacor serà multidisciplinari i estarà format per un metge, una infermera, una auxiliar d'infermeria, un fisioterapeuta i una treballadora social. Així mateix, la Residència de Felanitx ha reforçat el seu equip amb un metge a mitja jornada, cinc infermers, cinc auxiliars d'infermeria i un zelador.

Actualment, el Servei de Salut disposa, dins la xarxa assistencial d'atenció sociosanitària, de l'Hospital Joan March i de l'Hospital General, a més de l'Hospital de la Creu Roja i de l'Hospital Sant Joan de Déu, mitjançant convenis singulars, a Mallorca; de l'hospital residència Cas Serres a Eivissa i de la residència sociosanitària Santa Rita a Menorca.

[Font: Conselleria de Salut. 04/04/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]