Categoria: Sociosanitari

Conjunt d'actes per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital General, juntament amb el Col·legi d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) i l'Associació Balear d'Infermeria Geriàtrica i Gerontològica (ABIGG), ha organitzat diversos actes amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Majors.

El lema de la jornada d'enguany és "Implica't contra la discriminació per motius d'edat", amb el qual l'ONU vol cridar l'atenció sobre les dificultats que tenen les persones grans si la societat en què viuen les infravalora o deixa de comptar-hi a partir dels 60 anys.

Els actes, que tendran lloc a l'Hospital General, van començar ahir,  29 d'octubre, amb una conferència-col·loqui pronunciada per la Dra. Julia Gallo, infermera i professora de la UIB, que es va centrar en la dependència i la solitud de les persones grans.

L'acte central tendrà lloc demà dissabte, 1 d'octubre, Dia Internacional de les Persones Grans. L'Hospital General acollirà a les 11 hores l'actuació del Cor de Mestres Cantaires de la UIB, dirigit per Pilar Riera i, a les 12 hores, es presentarà l'exposició "L'Hospital General i els antics hospitals a l'Edat Mitjana", elaborada pel professional Jaume Moll. També es convocarà el primer concurs fotogràfic sobre la gent gran, patrocinat pel COIBA, l'ABIGG, Foto Ruano i Gràfiques Rubines.

Dimecres, 5 d'octubre, es projectarà a les 17 hores la pel·lícula Amor, guanyadora d'un Oscar, del director Michael Haneke, i posteriorment es farà un debat.

A banda d'aquests actes, des del 29 de setembre fins al 5 d'octubre s'exposaran fotografies de l'Hospital General i el seu entorn al vestíbul principal. Les instantànies són del professional del centre Antoni Truyols.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 28/09/2016]

[Foto: IB-Salut]