Categories: Estudis i projectes, COVID-19, Epidemiologia

La immunitat de la població espanyola augmenta lleument a la segona ronda ENE-Covid19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La prevalença estimada d'anticossos IgG enfront del SARS-Cov2 en la població espanyola és d'un 5,21%, segons les dades preliminars de la segona ronda de l'estudi ENE-Covid19, que ha impulsat el Ministeri de Sanitat, recolzat pel Ministeri de Ciència i Innovació i coordinat per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII).

Aquesta taxa és molt semblant a la que va mostrar la primera onada de l'estudi que se situava en un 5%. Aquesta segona onada s'ha realitzat entre el 18 de maig i l'1 de juny.

A les persones que han participat en l'estudi se'ls va realitzar una enquesta epidemiològica sobre COVID-19, un test ràpid d'immunocromatografia i, als que varen accedir, una extracció de sang per determinar els anticossos IgG mitjançant immunoassaig.

La combinació de les dues tècniques permet maximitzar la representativitat i la qualitat de la informació, pel que els resultats d'aquests informes preliminars són provisionals fins a la incorporació dels resultats obtinguts mitjançant immunoassaig.

A aquesta segona ronda de l'estudi ENE-Covid19 han participat 63.564 persones, una xifra superior a la de la primera onada en la qual hi varen col·laborar 60.983. A més, hi ha existit una altra adherència, ja que el 95% dels participants en la primera onada han acceptat participar en la segona.

L'objectiu de l'ENE-Covid19 és estimar la prevalença a Espanya de la infecció per SARS-Cov2 mitjançant l'estudi de la presència d'anticossos enfront d'aquest virus, causant de la malaltia.

Mapa provincial d'Anticossos IgG anti SARS-CoV2 a la ronda 2 Se abrirá en una ventana nueva

INFORME ENE-Covid19 SEGONA RONDA Archivo pdf. Se abrirá en una ventana nueva

[Font: Ministeri de Sanitat. 04/06/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades