Categories: Sociosanitari, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut ha vaccinat ja 488 grans dependents

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum ha vaccinat ja 488 grans dependents. El procés de vaccinació va començar dimecres passat per al col·lectiu de 4.500 grans dependents amb un grau III reconegut per la Llei de dependència, majors de 16 anys i que no estan institucionalitzats i també per als seus cuidadors professionals.

A les Illes Balears, en aquest col·lectiu, hi ha registrades actualment 4.436 persones, de les quals 3.382 viuen a Mallorca, 524 a Menorca, 470 a Eivissa i 63 a Formentera. La previsió és que en dues setmanes aquest col·lectiu hagi pogut rebre la primera dosi del vaccí.

La vaccinació es fa de manera simultània per part dels equips d’Atenció Primària. Els centres de salut donen cita via telefònica als pacients, que són vaccinats bé al centre de salut o bé al seu domicili per un equip d’atenció domiciliària.

Des d’Atenció Primària aquests dies s’ha treballat intensament en la preparació de tot el dispositiu necessari per dur a terme aquesta vaccinació. Després, les infermeres referents de cada pacient s’hi han posat en contacte telefònic per conèixer i valorar la situació clínica de cadascun i confirmar que poden rebre la dosi, programar la cita per acudir al centre de salut o, en el cas de persones amb problemes de mobilitat, determinar que siguin els equips d’infermeria els que es desplacin als seus domicilis per administrar el vaccí.

Pel que fa als cuidadors dels grans dependents, de moment només està prevista la vaccinació dels cuidadors professionals. Tanmateix, la Conselleria de Salut está treballant i defensant davant el Ministeri que es pugui ampliar a un cuidador per cada gran dependent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/02/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*12/02/2021 mallorcadiario.com - 488 grandes dependientes ya han recibido la primera dosis de la vacuna en sus casas.
*12/02/2021 noticiasmallorca.es - Salud ha vacunado ya a 488 grandes dependientes.
*12/02/2021 periodicodeibiza.es - Salud vacuna de la COVID-19 a 488 grandes dependientes.

Notícies relacionades