Categories: Sociosanitari, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Les persones majors amb dependència tenen ja servei de teleassistència a la seva llar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha signat el concert del servei de teleassistència per a persones majors amb dependència amb la directora general d'Atenzia a les Illes Balears, Sílvia Fornés i el president de Creu Roja, Antoni Barceló.

Els concerts estan dotats amb un total de 6.346.560 euros, que permetran desplegar i mantenir més d’11.000 aparells a les llars de les persones amb dependència fins a l’any 2024.

El servei de teleassistència per a persones majors amb dependència és un servei gratuït a la nostra comunitat autònoma que es va posar en marxa a mitjan 2017 i que ja arriba a les 8.897 persones. El desplegament dels aparells de teleassistència es va accelerar l’any passat arran de la pandèmia i el confinament amb l’objectiu de donar cobertura i fer un seguiment de les persones grans amb dependència que viuen a la seva llar. En concret, l’any passat es varen incorporar 2.769 persones, fet que suposà un creixement del 46 %.

Perfil dels usuaris

Es tracta de persones amb dependència que resideixen a la seva llar, soles o amb família, i, principalment, dones (el 69 %) d’una mitjana d’edat de 81 anys.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 25/02/2021]

[Foto: Conselleria d'Afers Scoials i Esports]