Categoria: Sociosanitari

El 73 % de les persones cuidadores de dependència són dones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 73% per cent de les persones que tenen cura de les persones dependents són dones, mentre que els homes cuidadors representen el 27 %. Aquestes xifres mostren que es perpetua el rol de la dona com a responsable de la cura familiar.

De les més de 14.800 persones beneficiàries al sistema d'atenció a la dependència a les Illes Balears, 3.900 són usuàries d'un centre residencial o d'estades diürnes, 366 són beneficiàries del Servei d'Ajuda a Domicili de dependència, 142 ho són del Servei de Promoció de l'Autonomia Personal i 10.635 són persones cuidadores d'un familiar en situació de dependència que reben una prestació econòmica.

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació manifesta el seu compromís en continuar ampliant els recursos públics d'atenció a la dependència. El 2016 han augmentat les places residencials per a persones majors dependents, les places de centre de dia i s'ha ampliat el Servei d'Ajuda a Domicili de dependència. Així mateix, considera que s'ha de treballar cap a la creació de més recursos públics i més professionalitzats, a fi que la cura a casa de les persones sigui una opció voluntària i no una obligació condicionada.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 08/03/2017]

[Foto: Infosalut]