Categoria: Sociosanitari

Continuïtat de les polítiques socials impulsades per millorar la vida de les persones

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, va assegurar que garantirà i aprofundirà en totes aquelles polítiques impulsades, entre aquestes, dependència i serveis socials.

Es centraran els esforços en seguir ajudant als col·lectius més vulnerables.

Pel que fa als equipaments de dependència, la consellera ha detallat que s’acabaran les residències de Marratxí i Son Martorell a Mallorca, la de Formentera i la de Maó. Paral·lelament, es començaran les obres de la residència d’Es Castell, Andratx, Ciutadella el Centre Bintaufa i la fase II i III de Son Tugores.

Els centres de Dia projectats són els de Santanyí, Sóller, Muro, Calvià, Porreres i Son Rapinya i S’Indioteria a Palma.

Sobre el pla de Dependència, es garanteixen els ajuts en aquest camp i s’activaran dos programes per a familiars cuidadors: Unitats respir que són centres de nit i el Respir a la llar.

Les campanyes de sensibilització llançades per la conselleria d’Afers Socials i Esports seran: Contra la Xenofòbia, gestió de la diversitat; contra l’Estigma en salut mental; respecte als aparcaments destinats a persones amb discapacitat física, etc. 

Renda Social

S’ampliaran els perfils dels perceptors de la Renda Social i es mantindrà la Renda Mínima d’Inserció.

Es desenvoluparà la Llei de la Infància i Adolescència i también la Llei de Famílies Monoparentals que farà possible que aqueste colectiu pugui gaudir del carnet de familia nombrosa.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 12/09/2019]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Esports]