Categoria: Qualitat

L’Hospital Comarcal d’Inca ha presentat el Pla d’asma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Comarcal d'Inca ha presentat el Pla d'asma del Sector Sanitari de Tramuntana, un projecte que pretén millorar l'atenció de la població que pateix asma bronquial i que es fonamenta en la coordinació i l'homogeneïtzació dels criteris diagnòstics i terapèutics. Incideix fonamentalment en dos aspectes: millorar el coneixement de la malaltia —augmentant la precisió en el diagnòstic i optimitzant el tractament— i fomentar l'educació per a la salut amb relació a l'asma, dirigida tant als pacients com als seus familiars.

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha participat en la presentació del programa, acompanyat pel gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Rafael Marcote, i el coordinador del Pla d'asma, José Serrano, qui ha explicat els contenguts i les línies estratègiques del projecte, una iniciativa que recentment ha obtingut el premi INNOVAR en la categoria "Impacte en el pacient amb asma".

Aquest projecte, que pretén millorar l'atenció del 5 % de la població del Sector Sanitari de Tramuntana que pateix asma bronquial, està dirigit a tots els professionals que treballen en els diferents dispositius sanitaris, com ara serveis d'urgències d'hospitals i de centres de salut, metges de família, especialistes en pneumologia, personal d'infermeria i altres especialistes (internistes, intensivistes, etc.) implicats en l'atenció dels pacients amb asma.

Entre les accions que preveu el Pla destaca el vessant formatiu, que consisteix en un taller pràctic sobre el maneig dels dispositius d'inhalació, el coneixement del qual és indispensable per tractar correctament els pacients amb asma. D'altra banda, el Pla incideix especialment a destacar la importància de l'educació sanitària d'aquests pacients, talment com succeeix amb altres malalties cròniques, com la diabetis.

Així mateix, el Pla inclou el lliurament i la difusió de material formatiu, recollit en una Guia de l'asma, un pòster amb l'algoritme de maneig terapèutic de les crisis asmàtiques i un full d'informació per als pacients, que introdueix un pla d'acció en què es detalla la conducta que cal seguir en cas de patir una crisi asmàtica.

El Pla d'asma del Sector Sanitari de Tramuntana és el resultat del treball d'un grup de professionals format pel coordinador del Servei de Pneumologia de l'Hospital Comarcal d'Inca, José Serrano, i un dels seus components, Mila Figueroa, a més de María Antonia Aguiló, Marina García, Alejandra Valero i Pere Rosselló, tots ells professionals d'Atenció Primària.

[Font: Hospital Comarcal d'Inca. 03/12/2014]

Notícies relacionades a Infosalut
*28/11/2014 - El Pla d'asma del Sector Tramuntana obté el segon guardó dels premis HINNOVAR.