Categoria: Sociosanitari

S’ha creat el Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 163, de 29 de novembre, s'ha publicat el Decret 49/2014, de 28 de novembre de 2014, pel qual es crea el Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears.

La normativa, declaracions i altres documents, europeus i espanyols, contemplen la protecció de la salut pública en general, i les cures pal·liatives, en particular, com un pilar fonamental per una atenció sanitària basada en la dignitat, l'autonomia i els drets dels pacients.

A les Illes Balears, en relació al tema, cal destacar el següent:

  • La Llei autonòmica 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears, que reconeix el dret a la intimitat i a la confidencialitat de les dades sobre la salut, a la informació assistencial i a la prestació del consentiment informat.
  • L'entrada en funcionament l'any 2011 de la Unitat Tècnica de l'Estratègia de Cures Pal·liatives de les Illes Balears.
  • La III Jornada de l'Estratègia Balear de Cures Pal·liatives, que va tenr lloc el 8 de març de 2012.

Aquest Programa pivota sobre l'equip d'atenció primària com a eix de l'atenció assistència, a més de l'atenció domiciliària, i proposa dos nivells diferenciats d'atenció: el bàsic i l'especialitzat.

El Centre Coordinador assumirà el lideratge del programa i assegurarà el compliment de l'Estratègia de Cures Pal·liatives i, al mateix temps, coordinarà tots els recursos existents del Servei de Salut de les Illes Balears, per tal de millorar-ne la gestió.

[Font: BOIB. Núm. 163. 29/11/2014]

Notícies relacionades a Infosalut
*09/05/2014 - La Conselleria de Salut crearà un Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears.