Categoria: Sociosanitari

Guia per al tractament conservador de la Malaltia Renal Crònica Avançada

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A la seu central del Servei de Salut, es va presentar la nova Guía para el tratamiento conservador en pacientes con Enfermedad Renal Crónica Avanzada als professionals de Nefrologia i Cures Pal·liatives dels equips de les Illes Balears.

El document és fruit del treball dels equips de Nefrologia i Cures Pal·liatives, encaminat a la identificació de les necessitats de les persones, pacients, familiars i professionals que intervenen en l'atenció a la malaltia renal crònica avançada, per proveir les millors oportunitats de tractament en les etapes avançades de la malaltia.

Per iniciativa dels responsables de l'Estratègia Balear de Malaltia Renal Crònica i d'acord amb l'Estratègia de Cures Pal·liatives es va constituir, ara fa dos anys, el grup de treball que ha comptat amb l'assessorament d'especialistes de l'Hospital Universitari La Paz.

El document recull els criteris d'identificació del pacient tributari de tractament conservador, i que per la seva situació pot beneficiar-se de cures de suport, control de símptomes i suport emocional. Així mateix cal facilitar-li l'atenció domiciliària, procurant l'adaptació a la situació clínica de la persona, que ofereixen les cures pal·liatives.

Com expressava el Dr. Juan Buades, coordinador de l'Estratègia d'Insuficiència renal crònica de Balears en la presentació, la sinergia que suposa la integración de l'experiència dels professionals d'aquests àmbits, Nefrologia i Cures Pal·liatives, permetrà, en aplicar els coneixements de la Guia, una major qualitat d'atenció als nostres pacients.

Des del Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears, responsable de l'edició i difusió de la Guia, es preveu organitzar formació avançada per als professionals implicats, amb experts nacionals que ajudin a l'aplicació i avaluació dels últims coneixements en aquest àmbit.

[Font: Centre Coordinador del Programa de Cures Pal·liatives de les Illes Balears]

[Foto: IB-Salut]