Categoria: Sociosanitari

S'han creat 439 noves places residencials de dependència en tres anys, un 21 % més que l’any 2015

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha creat en els darrers tres anys un total de 439 places de residència per a persones grans en situació de dependència a les Illes Balears.

L’increment de places residencials respecte al mes de juliol del 2015 és del 21 %, atès que s’ha passat de 2.057 places disponibles a les 2.496 actuals. Vegeu taula Evolució de creixement de places.

Aquesta incorporació de noves places a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència respon a l'estratègia de concertació de places disponibles no ocupades en residències privades i residències municipals o insulars, cosa que ha permès ocupar places buides, així com la reconversió de places privades a públiques, en el cas de la Residència Sa Serra a Eivissa.

En total, a Mallorca s’han creat 400 places en els darrers tres anys, i a Eivissa el creixement ha estat de 39 places. L’augment i el manteniment d’aquestes places noves suposa, per la Conselleria, un esforç econòmic anual de 10,4 milions d’euros i la creació de més de 350 llocs de feina.

Construcció de noves residències i projectes d’ampliació

D’altra banda, es crearan 594 places més, amb la construcció de noves residències, i l’ampliació i la reconversió de places residencials. Es tracta de noves places públiques previstes en el Pla d’Ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2018-2021, que inclou la construcció de sis noves residències, a Son Martorell (120 places), Maó (120), Marratxí (100), Son Dureta (120), Formentera (18) i es Castell (60); en els propers sis anys es preveuen ampliacions a les residències de Sant Lluís (20) i Ferreries (13), i la reconversió de places de dependència a Campos (23). Vegeu taula Previsió de creixement de places.

Nova línia per incorporar més places a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència

Per incrementar encara més l’oferta de places destinades a persones en situació de dependència, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha obert una nova línia de creació de places, que passa per la concertació de places vinculada a la construcció de nous equipaments. 

S’ha obert, mitjançant un concurs públic, la possibilitat de concertar places amb entitats que construeixin noves residències, amb el compromís de finançar fins a un màxim de 300 places. 

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 04/07/2018]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Notícies relacionades a Infosalut
*14/08/2018 - Nova passa cap a l'ampliació de 22 places de dependència a la residència de Campos.
*
23/08/2017 - Protocol per ampliar 23 places per a persones en situació de dependència a la residència de Campos.
*14/06/2017 - Pla d'actuació per a l'ampliació de la Xarxa Pública de Serveis Socials 2017-2020.